Norra võitleb paduvihmade ja tulvavetega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi voolab Oslos
Vesi voolab Oslos Foto: SCANPIX

Norra ametivõimud kardavad, et paduvihmade tõttu muutub tulvavate olukord lõuna- ja keskosas veelgi hullemaks.

Veemassid on lõhkunud teid ja sildu ning tekitanud vähemalt ühe purustava maalihke, mis tõukas paigast eramu. Õnnetuses ükski inimene viga ei saanud, vahendas TT.

Tulvavesi on tekitanud häireid mobiilsidele ja internetiühendustele. Telefonifirma Telenor kinnitusel suudeti kõik vead ööl vastu tänast likvideerida.

Vihmasajud jätkuvad oletatavasti ka järgmisel nädala, mis koos tundrualadelt voolavate lumesulamisvetega tähendab senisest veelgi hullemat olukorda.

Näiteks Driva fjordi läheduses olevad piirkonnad kannatavad niisuguste tulvavete all, mida pole seal nähtud viimased 50 aastat.

Opplandi maakonnas Gudbrandsdalis ujutas Lågeni jõest üle kallaste kerkinud vesi põllumaid ja põhjustas mitmeid maalihkeid ning kivivaringuid. Mitmeid inimesi on tulnud nende kodudest evakueerida helikopterite abil, vahendas NRK.

Paljud suured maanteed, mis läbivad Gudbrandsdalenit ja Østerdalenit on blokeeritud. Võimalused ümbersõitudeks on komplitseeritud päris mitmes rajoonis. Politsei soovitab autojuhtidel vältida võimalusel üleujutatud piirkondi.

Üleujutused ja maalihked katkestasid rongiliikluse Lillehammeri ja Dombåsi vahel, mistõttu sõidutavad inimesi ühest linnast teise bussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles