Opositsiooniliider: Liibanon on nüüd Hezbollah’ pantvangis

Kadri Veermäe
, Postimehe välistoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni peaminister Najib Mikati.
Liibanoni peaminister Najib Mikati. Foto: SCANPIX

Liibanon on nüüd Süüria ning Hezbollah’ «pantvangis», teatas opositsiooniliider täna AFP-le eilse valitsuse moodustamise järel. Uues valitsuses on Iraani ning Süüria toetatud šiiitlik partei ning tema liitlased enamuses

«Me anname teada sellise valitsuse moodustamisest ning teatame, et Liibanon on nüüd riik, mida hoiavad pantvangis Süüria režiim ning Hezbollah,» teatas endine parlamendiliige ning praegune läänemeelse opositsiooniühenduse 14. märts peasekretär Fares Soueid.

Soueid lisas, et opositsiooni ametlik pressiteade ilmub sellel nädalal ning selgitab nende vastalist seisukohta peaministri Najib Mikati moodustatud valitsusse.

Peaminister Mikati teatas eile uue valitsuse moodustamisest. Hezbollah’l ning tema liitlastel on uues valitsuses 18 ministriportfelli 30-st, sealhulgas ka justiitsministri ning telekommunikatsiooniministri omad.

USA ning saudide toetatud 14. märtsi liit, mida juhib endine peaminister Saad Hariri, on keeldunud valitsusega liitumast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles