New Yorgi lennujaamas suudeti ära hoida lennukatastroof

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A340
Airbus A340 Foto: SCANPIX

Üleeile leidis New Yorgis John F. Kennedy lennuväljal aset šokeeriv vahejuhtum, kui kaks lennukit stardirajal napilt kokkupõrkamisest pääsesid.

Nimelt Lufthansa lend LH 411 Münchenisse sai stardiloa ning kogus stardirajal kiirust, vahendab bild.de. Napilt enne õhkutõusmist 290 km/h juures karjus aga üks lennujuht paaniliselt raadio vahendusel: «Katkestage õhkutõus!».

Vaid 800 meetri kaugusel, keset stardirada, oli ees Egyptairi lennuk. Airbus 340, mille pardal oli 286 reisijat, pidurdas järsult ning kokkupõrge hoiti napilt ära.

Hiljem selgus, et Egyptairi Boeing-777 pidi ootama Lufthansa starti 80 meetri kaugusel stardirajast, kuid oli kogemata hoopis stardirajale sõitnud.

Kokku viibis kahe lennuki pardal 632 reisijat.

Alles aprillis põrkasid New Yorgi lennujaamas kokku Airbus A380 ja Delta-Jet.

Lennunduse ajaloo ohvriterohkeim õnnetus oli just taoline kokkupõrge, kui 1977. aastal Tenerife lennujaamas KLM-i Boeing 747 Pan Am-i Jumboga kokku põrkas. Surma sai 583 inimest.

lennuk Münchenisse startis lõpuks 1,5-tunnise hilinemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles