Norra peaminister jättis hüvasti Utøyal tapetud moslemitüdrukuga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mona Abdinur.
Mona Abdinur. Foto: SCANPIX

Norra valitsusjuht Jens Stoltenberg osales täna Oslos toimunud matustel, kus jäeti hüvasti Somaalia päritolu tüdrukuga, kes tapeti Utøya väikesaarel toimunud tulistamises.

18-aastane Mona Abdinur oli üks 69 inimesest, kes hukkus 22. juulil toimunud rünnakus, mille korraldamise eest võttis vastutuse Anders Behring Breivik, kes pole kriminaalset süüd aga tunnistanud, vahendas uudistevõrk AFP.

Lisaks valitsusjuhile osales matustel ka Stoltenbergi abikaasa Ingrid, kelle pead kattis islami traditsioone järgides must rätik. Abdinur sängitati mulda kirstus, mida kattis Somaalia lipp ja Norra lipuvärvides leinalint.

«Mona oli meie päikesekiir, nagu tema sõbrad ja pere ütlesid. Nüüd peavad nad oma teed jätkama ilma Monata. Ma tahan öelda, et nad pole oma valus üksinda,» ütles Stoltenberg mälestusüritusel.

«Koos nendega nutavad paljud meist. Te olete väike pere, kuid te olete osa suurest Norra perest,» lisas Stoltenberg pöördumises, mida kanti otse-eetris üle ka televisioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles