Briti peaminister huligaanidele: te saate tundma seaduse täit jõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron täna Downing Streetil.
Briti peaminister David Cameron täna Downing Streetil. Foto: SCANPIX

Rahutuste tõttu puhkuse katkestanud ja Londonisse naasnud Briti peaminister tegi täna avalduse, milles lubas, et kontrolli alt väljunud märatsemisele pealinnas tehakse kiiremas korras lõpp.

Cameron ütles, et Scotland Yard saadab täna Londoni tänavatele 16 000 politseinikku, võrreldes eilse 6000ga. Kõigi pealinna politseinike puhkused on tühistatud ning abijõude saadakse teistelt korrakaitsjatelt üle Suurbritannia, vahendas The Guardian.

Peaministri sõnul on politsei praeguseks vahistanud 450 inimest. Cameron lubas, et lähipäevadel võetakse vahi alla veel palju rohkem inimesi.

«Olen veendunud, see valitsus on veendunud, et õiglus seatakse jalule ja need inimesed saavad tundma oma tegevuse tagajärgi,» ütles ta. «Ja mul on väga selge sõnum nendele inimestele, kes vastutavad selle kuritegevuse eest: te saate tundma seaduse täit jõudu. Kui te olete piisavalt vanad, et neid kuritegusid toime panna, olete piisavalt vanad, et saada karistatud.»

Cameron ütles huligaanidele, et nad ei riku mitte üksnes teiste, vaid ka endi elusid.

Cameron kutsus ülehomseks kokku parlamendi alamkoja istungi, kus ta lubas teha uue avalduse ja pidada rahvasaadikutega maha debati, et üheskoos need kuriteod hukka mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles