Balti elektrijaama kaablitunnelis oli põleng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti elektrijaam.
Balti elektrijaam. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Täna lõuna ajal puhkenud tulekahju Balti elektrijaama hoones olevas kaablitunnelis on likvideeritud, teatasid päästjad.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmanni ütles vahetult pärast vahejuhtumit Postimees.ee'le, et esialgsetel andmetel oli tegu vaid lühisega, kuid Ida-Eesti päästekeskus teatas kell pool kuus õhtul põlengu likvideerimisest.

Küsimusele, miks kaablitunnelis tulekustutussüsteem käivitus, vastas pressiesindaja, et kuna tegu on tootmisettevõttega, siis pigem ülereageerida kui alareageerida.

Ida-Eesti päästekeskus teatas täna kell 15.15 saadetud pressiteates aga siiski tulekahjust Balti elektrijaama hoones olevas kaablitunnelis. Häirekeskus sai teate kell 12.13. Sündmuskohale saadeti kuus päästemeeskonda Narva, Narva-Jõesuu, Jõhvi ja Sillamäe päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ja meedikud.

Päästjate sündmuskohale jõudes selgus, et elektrijaama hoones olevas tunnelis, kus asuvad elektrikaablid, oli tööle käivitunud automaatne tulekustutussüsteem. Kella 13.15ks oli tunnelisse valgunud automaatse tulekustutussüsteemi töötamise tagajärjel kustutusvesi ning suitsulõhna enam tunda ei olnud. Seetõttu alandati operatiivkorrapidaja poolt sündmuse väljasõidu astet.

Pärast kustutusvee taseme alanemist sisenesid päästjad koos elektrijaama töötajatega tunnelisse põlengukoha leidmise eesmärgil, kuid esialgsed otsingud tulemusi ei andnud. Otsinguid raskendas kaablitunnelis olev
kustutusvesi, mille tase alanes aeglaselt.

Sündmuskohale jäi üks päästemeeskond Narva päästekomandost ja meedikute brigaad. Kell 16.08 ajal leidsid päästjad kaablitunnelis põlengukoha ning selgitasid välja, et edasist ohtu ei ole.

Seega oli elektrijaama kaablitunnelis puhkenud tulekahju likvideeritud.

Enne päästjate sündmuskohale jõudmist oli elektrijaama hoones olevas kaablitunnelis tööle käivitatud tulekustutussüsteem. Päästetöid teostada vajalik ei olnud, tunnelis otsiti elektrikaablite põlengukohta edasise ohutuse kontrollimise eesmärgil. Inimesed vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles