Suur Liibüa sõjaväekonvoi sisenes Nigerisse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rohkem kui 200 Liibüa sõjaväe sõidukist koosnev konvoi sisenes üle kõrbepiiri Nigerissse, kirjutab Raadio Vabaduse veebileht. Arvatakse, et see võib olla Muammar Gaddafi katse saada sõbralikus naaberriigis varjupaika.

Prantsusmaa ja Nigeri sõjaväeallikad kinnitasid täna, et Liibüast lõunasse jäävasse Nigerisse sisenes konvoi. Nende andmetel koosnes see 200-250 masinast ja seda eskortis Nigeri armee.

Täpsemat infot Gaddafi enda asukohast praegu pole. Varem on 69-aastane kukutatud liider lubanud surra Liibüa pinnal. Prantsuse sõjaväeallikad aga oletavad, et kui Gaddafi veel pole Nigeris, võib ta sinna siiski peagi suunduda, et liikuda edasi Burkina Fasosse, kes on talle lubanud poliitilist varjupaika.

Mõned Gaddafi perekonna liikmed – nende seas tema teine abikaasa, tütar ja kaks poega – on pagenud Alžeeriasse.

Ühe Prantsuse sõjaväeallika sõnul arvatakse, et Gaddafi poeg Saif al-Islam kaalus samuti Nigerisse suunduva konvoiga liitumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles