Eesti heliplaadi 110. sünnipäeva tähistatakse näitusega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadi ümbris.
Vinüülplaadi ümbris. Foto: Mihkel-Markus Mikk/SL Õhtuleht.

Eesti heliplaat tähistab 110. sünnipäeva keldrist välja tulemisega - rahvusraamatukogu 6. korruse näitusesaalis homme avatav näitus «Eesti vinüül» toob raamatukogu hoidlast huvilistele kuulamiseks-vaatamiseks välja üle 800 heliplaadi.

Rahvusraamatukogu plaadikogu koosneb eranditult eesti vinüülplaatidest ja näitusel võib neid kõiki katsuda, nuusutada ja soovi korral sealsamas plaadimängijast kuulata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Enam kui 800 heliplaadi hulgast leiab ka artiste, keda Moskva tellijad ei jõudnud ära oodata. Kui vanimad plaadid on sajandi keskpaigast, võib plaadimängijale asetada ka näiteks eesti hüpnagoogilise popi esileedi Maria Minerva.

Selgub, et vinüülinäituse eest tuleb lisaks Melodija Tallinna osakonna plaadimeistritele tänada ka disainerit Maile Tali, kes on suurema osa Eesti heliplaadiümbristest üles pildistanud ning annab nüüd koos raamatukoguga välja «Eesti vinüülplaadi diskograafia 1954-2010».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles