Tallinna vangla direktor läheb justiitskolledži juhiks

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Osolainen
Erkki Osolainen Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna vangla direktor Erkki Osolainen asub 1. novembrist juhtima Sisekaitseakadeemia justiitskolledžit, mille senine direktor Hannes Liivak jätkab samas kolledžis praktikakuraatorina.

Tallinna vangla direktori ametikohale otsitakse uut inimest tõenäoliselt konkursiga, teatas justiitsministeerium.

«Leidsin, et võimalus rakendada enda senist praktilist kogemust nüüd akadeemilisemas võtmes on igati loogiline jätk minu tööle vanglateenistuses,» ütles Erkki Osolainen.

Ta rõhutas, et hindab Hannes Liivaku panust justiitskolledži juhtimisel ning usub, et võetud suund on õige. «Mina soovin panustada eelkõige sellesse, et huvi vanglaametnikuks õppida kasvaks veelgi. Tegemist on väga mitmekülgse ja huvitava tööga. Vaja on tunda õigusküsimusi, psühholoogiat, omada julgeoleku ja sotsiaaltöö alaseid teadmisi,» sõnas Osolainen.

«Tegemist on ka missiooniga tööga, ühiskonna turvalisuse tagamisega. Vanglaametnik on osa korrakaitsesüsteemist, kelle ülesandeks on tagada riigi sisejulgeolek,» sõnas justiitskolledži tulevane direktor.

Erkki Osolainen on Tallinna vangla direktor olnud aastast 2006.

Senine juht Hannes Liivak alustas tööd kõrg- ja kutseharidusega vanglaametnikke õpetava justiitskolledži direktorina 2005. aastal ning 2010. aastal nimetas Sisekaitseakadeemia rektor justiitsministeeriumi ettepanekul ta uueks viieaastaseks ametiajaks justiitskolledži juhiks.

«Leian, et olen kuue aastaga suutnud justiitskolledžit juhtida viisil, mis on kindlustanud tulevaste vanglateenistujate hariduse hea kvaliteedi. Kuid nüüd on kolledž minu hinnangul jõudnud järgmisesse arenguetappi, kus on vaja seada järgnevad rajatähised,» sõnas Hannes Liivak.

Liivak lisas, et soovib kooli edasisele arengule kaasa aidata ning arvestades varasemat töökogemust vanglas leidis, et saab seda kõige paremini teha kolledži kadettide praktikate juhtimisega.

Hannes Liivak on lõpetanud Sisekaitseakadeemia justiitskolledži ja Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Erkki Osolainen on lõpetanud Sisekaitseakadeemia politseikolledži, Tartu ülikooli õigusinstituudi ja Tartu ülikooli majandusteaduskonna magistriõppe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles