Pakistani äärmuslased hävitavad NATO varustusautosid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani äärmuslased on viimastel päevadel süütanud sadu Afganistanis võitlevate NATO vägede varustusautosid.


Täna varahommikul süütasid relvastatud islamiäärmuslased ligi sada NATO Afganistani vägede varustusautot, vahendas AFP.

Tegemist oli teise rünnakuga viimase kahe päeva jooksul, sest pühapäeval süütasid võitlejad Peshawari linna lähistel ligi 200 sõidukit. Kuigi rünnakud NATO vägede varustusautodele on Pakistanis suhteliselt sagedased, oli pühapäevane aktsioon väidetavalt kõigi aegade ulatuslikum.

Rünnakud on korraldanud umbes paarisajapealine jõuk, mis on sündmuspaigalt enne politsei saabumist põgenenud. Tegemist on olnud koordineeritud rünnakutega, mis pole otseselt suunatud elavjõu vastu. Siiski nõudsid rünnakud pühapäeval ka ühe konteinerterminali valvanud turvamehe elu.

Afganistanis sõdivaid USA ja NATO vägesid varustatakse peamiselt just Pakistani kaudu, kusjuures suur osa moonast veetakse läbi Khyberi kuru, mis ühendab Peshawari piirilinna Torkhamiga.

Kuigi Pakistan on terrorismivastases sõjas formaalselt USA liitlane, asub riigi territooriumil hulgaliselt terroriorganisatsiooni al-Qaeda ja islamiliikumise Talibani tugipunkte. Peamiselt tegutsevad islamiäärmuslased naaberriigi Afganistani piiri lähistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles