Novatours teeb tänavu rekordkäibe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novatours turismimessil.
Novatours turismimessil. Foto: Peeter Langovits

Reisikorraldaja Novatours Eesti käive ületas mullust aastakäivet juba novembrilõpu seisuga, ulatudes 351 miljoni kroonini.


Novembri lõpuks olid Novatoursi teenuseid kasutanud rohkem kui 39 000 inimest, mis on 20 protsenti enam kui mullu samal ajal.



Novatoursi tegevjuhi Eero Vanaale sõnul tugevdas ettevõte oma liidripositsiooni Eesti tšarterturismi turul ning jätkab laienemist ka järgmisel aastal. «Juba praegu saame öelda, et 2008. aasta tuleb suurima käibega ja aasta ei ole veel lõppenudki,» lausus ta.

Vanaale nentis, et 2009. aastal jätkub turu korrastumine tšartersektoris praegusest intensiivsemalt, ning nõrgemate ettevõtete ainus viis ellu jääda on suunduda suurema tegija tiiva alla.

«Novatoursi strateegiline eesmärk on tegevuse laiendamine ja turuosa kasvatamine, seetõttu oleme avatud väiksemate tegijate ettepanekutele. Usume, et konsolideerimine on loomulik protsess ning lähiaastatel tegutseb Eestis maksimaalselt kaks kuni kolm tugevat reisikorraldajat,» ütles ta.

Tutvustades Eesti tšarterturu väljavaadet tulevaks aastaks mainis Novatoursi juht, et arvestades üldist majanduslangust võib oodata turismisektori kahanemist.

Rahvusvaheline praktika näitab tema sõnul, et turismisektor hakkab tõusma siis, kui riigi majandus kasvab üle 4 protsendi. Sel juhul ületab turismisektori kasvutempo üldist majanduskasvu ja sellist olukorda saime näha Eestis viimaste aastate jooksul. Kui aga riigimajanduse kasv jääb alla 2 protsendi, toimub turismis oluline langus. Uut sektori kasvu võime oodata seega mitte varem kui 2010. aastal, leidis Vanaale.

Nelja aastaga on Novatours Eesti oma aastakäivet kasvatanud 49 miljonilt kroonilt 333 miljoni kroonini 2007. aastal. Novaturas grupi käive Baltimaades ületas 2007. aastal 104 miljonit eurot ehk 1,6 miljardit krooni. Kokku teenindasid Novatoursi ettevõtted mullu 180 000 reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles