USA presidendiralli avalöök antakse 3. jaanuaril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitluste järgi on vabariiklaste praegused soosikud Obama vastu ärimees Herman Cain (vasakul) ja endine Massachusettsi kuberner Mitt Romney.
Küsitluste järgi on vabariiklaste praegused soosikud Obama vastu ärimees Herman Cain (vasakul) ja endine Massachusettsi kuberner Mitt Romney. Foto: SCANPIX

Iowa osariigi vabariiklased leppisid kokku, et 3. jaanuaril leiavad seal aset esimesed eelvalimised, et välja selgitada erakonna presidendikandidaat Barack Obama vastu.

«Enam kui 600 000 Iowa vabariiklase nimel on mul hea meel teatada, et iowalased saavad teha esimese sammu Barack Obama ja tema nurjunud presidentuuri väljavahetamiseks 3. jaanuaril esimesena riigis toimuval Iowa nõupidamisel,» ütles eile õhtul Matt Strawn, vabariiklaste esimees Iowas.

New Hampshire, mis on traditsiooniliselt oma eelvalimised korraldanud teise osariigina, pole seni veel konkreetses kuupäevas kokku leppinud, vahendas AFP.

Küsitluste järgi on vabariiklaste populaarseim kandidaat endine Massachusettsi kuberner Mitt Romney, teisele kohale on üllatuslikult tõusnud endine pitsaärimees Herman Cain.

Täna öösel Eesti aja järgi leiab Las Vegases aset järjekordne teledebatt, kus kõik kandidaadid eeldatavasti sarjavad Obamat USA majanduse nõrga seisu eest.

Presidendivalimised toimuvad USAs järgmise aasta 6. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles