ERR: Eesti filmitööstus loodab klastri loomisest arengule tõuget

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektor Martin Aadamsoo.
Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektor Martin Aadamsoo. Foto: Peeter Langovits

Eesti filmi arengust on palju räägitud, kuid nüüd on ettevõtluse arendamise sihtasutus härjal sarvist haaranud ning loonud Eesti filmitööstuse klastri, mille eesmärk on muuta Eesti välisfilmivõtete sihtmaaks.

Välismaiste filmitegijate Eestisse tulek tähendaks esiteks loomulikult seda, et nad kulutaksid siin palju raha ja mitte ainult filmitegemisele, vaid ka teenustele -  transpordile, majutusele jne, see peaks omakorda muutma Eesti filmitööstuse taset rahvusvaheliselt konkurentsivõimelisemaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Klastri perspektiiv on kolme aastaga asi käivitada, saada pildile ja umbes kümne aastaga saada Läänemere ääre nähtavaks suureks tegijaks, rahvusvahelise uuringu tulemused näitavad, et eeliseid meil selleks on.

«Üks asi on see, et meil on odavam hinnapoliitika kui Skandinaavias, teiseks, meil on väga huvitavad arhitektuurilised keskkonnad, looduskeskkonnad, Eestis saab olla filmis väga palju teisi kohtasid, meil on väga lihtne ärikultuur, nende pangad on juba meil, lihtne asju ajada, ja kui vaadata ida poole, siis meil räägivad inimesed vene keelt, samas me oleme Euroopa Liit,» selgitas Eesti filmi sihtasutuse peadirektor Martin Aadamsoo.

Martin Aadamsoo loodab aga, et pikas perspektiivis oleks neil koostöös linnade ja riigiga võimalik luua  finantsstiimulid ehk siis fondid, kust välismaa protsendil on võimalik raha taotleda, et siia filmima tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles