Vähenda nutikalt puhkusejärgset stressi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhjunud töö pärast puhkust võib tekitada stressi
Kuhjunud töö pärast puhkust võib tekitada stressi Foto: SCANPIX

Pärast mõnusat ja lõõgastavat talvepuhkust tööle naasmine võib olla stressirohke – lisaks tavapärase rutiiniga harjumisele tuleb teha ära ka kõik kuhjunud tööd. Kuidas paberihunnikuga edukalt toime tulla, vahendab fitsugar.com.

Lõpeta poolikud tegemised

Hea nipp, kuidas kergendada puhkusejärgset töölenaasmist, on lõpetada võimalikult paljud poolikud asjad enne puhkust ära. See hõlmab ka oma meilide hoolikat lugemist ja kirjadele vastamist.

Asjade lõpetamine hoiab sind puhkuse ajal eemal tööasjade pärast muretsemisest, mistõttu saad paremini lõõgastuda. Samuti on nõnda kergem tagasi tööle tulla, kui tead, et sind ei oota ees mitu poolikut asja. Töölt lahkudes jäta endale väikesed märkmed selle kohta, mis seisus erinevad projektid on. Samuti informeeri oma kolleege asjade seisust, et nad sind puhkuse ajal võimalikult vähe tülitaksid.

Tee oma tööpiirkond korda

Pärast ilusat aega paradiisis on viimane asi, mida sa näha tahad, sassis ja räpane töölaud. See muudab tööle naasmise veelgi raskemaks. Enne puhkusele minekut korista laud – pane asjad õigetesse kohtadesse, viska mittevajalikud paberid minema ning anna oma töölauale hea väljanägemine. See tundub väikese asjana, aga pärast imelist puhkust taas tööle tulles muutub väga oluliseks!

Anna inimestele teada, et oled puhkusel

Pärast puhkust pole meeldiv leida eest mitusada vastamata kirja, mis kõik tunnevad muret saamata vastuste pärast. Nii võime hakata soovima, et poleks me ometi puhkusele läinudki....

Lihtne viis taoliste asjade vältimiseks on inimestele oma puhkuseplaanidest teatamine – pane automaatvastaja oma meilile ning ütle kolleegidele juba aegsasti, mis perioodil sa kättesaadav pole. Kindlasti lisa teatesse ka kuupäevad, mil ära oled. Nii saavad inimesed oma lihtsamate soovide ja küsimustega pöörduda kellegi teise poole, mis vähendab su tööd pärast puhkust.

Alusta tööga juba natuke varem

Kui sul on vähegi aega enne tööle naasmist end tööasjadega kurssi viia, siis tee seda. Koosta näiteks nimekiri tegemist vajavatest asjadest või planeeri umbkaudselt erinevaid ärikohtumisi. Puhkuse ajal on küll patt tööga tegeleda, kuid end natukenegi töö lainel hoides vähendad stressi, mis tekib puhkuse lõppedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles