Gaasitarnete katkemisel minnakse Eestis üle vedelkütusele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromile kuuluv maapealne gaasitorustik.
Gazpromile kuuluv maapealne gaasitorustik. Foto: AP / Scanpix.

Kui Venemaa peaks lõpetama Eesti varustamise gaasiga, võtavad kaugkütte ettevõtted alternatiivina kasutusele vedelkütuse, märkis peaminister Andrus Ansip.


«Kui gaasitarned peaksid mingitel põhjustel vähenema, siis suuremad gaasitarnijad ehk kaugkütte ettevõtted peavad üle minema vedelkütuse kasutamisele,» vastas Ansip täna pressikonverentsil Venemaa ja Ukraina vahelisest gaasitülist ajendatud küsimusele.

Ansipi sõnul on seda ka juba kaks-kolm aastat tagasi tehtud, kui Eestisse tuli vähem gaasi, kui vaja, sest Venemaal olid erakordselt külmad ilmad ning neil läks gaasi endal tarvis.

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas eile, et Eestil pole põhjust karta Venemaa poolsete gaasitarnete peatumist.

«Eestisse tarnitav gaas kogutakse hoidlatesse Lätis ning seda pole keeruline siia suunata,» rääkis Parts Kuku raadiole.

«Eestis tarvitatakse gaasi peaasjalikult sooja tootmiseks, 60 protsenti sellest on võimalik koheselt asendada alternatiivsete küttevormidega, kui rääkida korterite või majade kütmisest. Aga ma loodan, et sellist asja ei tule, sündmuste arengud peavad sel juhul olema küll täiesti üllatuslikud,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles