Putin sõnul oli USA Gaddafi tapmisesse segatud

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsega venelanna Putini tänast esinemist jälgimas.
Lapsega venelanna Putini tänast esinemist jälgimas. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin vihjas Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi surmast kõneldes Washingtoni rollile selles ja kallas sõimuga üle USA senaator John McCaini, vahendab AFP

Täna otse-eetris venemaalaste küsimustele vastanud Putin end tagasi ei hoidnud. Tema pidurdamatud rünnakud meenutasid mehe väljaütlemisi ajal, mil ta oli perioodil 2000-2008 Venemaa president.  

Putini nägu kivistus, kui talt küsiti McCaini Twitter’i väljaütlemise kohta, kus USA senaator hoiatas Venemaad, et väidetavad valimisvõltsimised võivad riigis viia uue Araabia kevadeni.

«Härra McCain võitles Vietnamis. Ma usun, et tal on küllalt rahumeelsete tsiviilisikute verd oma kätel. Tundub, et tal on võimatu ilma nende ilgete stseenideta elada,» sõnas Putin Gaddafile viidates.

«Kes seda tegi?» nõudis Putin. «Droonid, sealhulgas USA omad.»

«Nad ründasid tema kantsi. Seejärel, raadiot kasutades, ja erivägede abil, kes ei oleks pidanud seal viibima, tõid nad sisse niinimetatud opositsiooni ja võitlejad, ning tapsid ta ilma kohtu või uurimiseta.»

Pentagon lükkad koheselt Putini väited ümber, nimetades neid naeruväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles