Paavo Lipponen tõmbub poliitikast kõrvale

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Lipponen
Paavo Lipponen Foto: SCANPIX

Soome parlamendivalimiste esimeses voorus viiendaks jäänud sotsiaaldemokraatide veteranpoliitik Paavo Lipponen (70) teatas poliitikast loobumisest.

6,7 protsendi valijate häältest kogunud Lipponen jäi sellega alla valimised võitnud Sauli Niinistöle (37 protsenti), teise vooru pääsenud Pekka Haavistole (18,8 protsenti), kuid ka Paavo Väyrynenile (17,5 protsenti) ja Timo Soinile (9,4 protsenti), edestades vaid Paavo Arhimäkit, Eva Biaudeti ja Sari Essayah´t, vahendas YLE.

Varem presidendivalimiste teise vooru pääseda üritanud Lipponeni, kes aastail 1995–2003 pidas ka peaministri ametit, toetus kahanes valimiste eel tunduvalt. Analüütikute hinnangul põhjustas tema toetuse vähenemise eelkõige Lipponeni kõrge vanus.

Samas ei leidnud Lipponen, et tema kandideerimine riigipeaks olnuks viga. «See polnud viga. Nägin selget ülesannet,» ütles Lipponen, kelle sõnul soovis ta riigipeaks kandideerides kaitsta Soome põhiväärtusi.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles