Kohus saatis tapmissüüga mehe pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja mõistis teisipäeval pikaks ajaks vangi tapmises süüdistatava mehe.

Kohus karistas 52-aastast Rein Raudseppa kehalise väärkohtlemise, tapmisega ähvardamise, asja hävitamise katse ning tapmise eest kümneaastase vangistusega. Täpselt sellist karistust nõudis talle ka Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Raudsepa kaitsja tapmissüüdistust ei vaidlustanud, küll aga teisi süüdistusi ning leidis, et kohus peaks mõistma süüalusele prokuröri nõutust leebema karistuse.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani Raudsepp kõige raskema kuriteo toime tunamullu 10. detsembril, kui viibides oma 65-aastase tuttava juures, läks viimasega tülli ning peksis kannatanu käte, jalgade ja tömbi esemega julmalt läbi. Pea ja rindkere piirkonda hoope saanud ohver suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Lisaks süüdistas Lääne ringkonnaprokuratuur Reinu elukaaslase peksmises ning poja korduvas tapmisega ähvardamises. Ülemöödunud aasta suvel üritas ta süüdata ka elukaaslasele kuuluvat maja. Kõik need kuriteod pani süüdistatav uurimisandmetel toime alkoholijoobes olles.

Politsei pidas Reinu kinni tapmisele järgnenud päeval ning tunamullu 13. detsembril võttis kohus ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Rein süüdistuse kehalises väärkohtlemises, tapmisega ähvardamises, asja hävitamise katses ning tapmises.

Mees on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles