Minister: Kreeka ei saa enam rohkem kärpida

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanem naine eile Ateenas Kreeka panga peakorteri ees kerjemas.
Vanem naine eile Ateenas Kreeka panga peakorteri ees kerjemas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) nõutud kärpemeetmed on Kreeka inimesed viimase piirini viinud, sõnas Kreeka avaliku korra minister BBC vahendusel.

Minister Christos Papoutsise sõnul on Kreeka teinud tingimuste täitmiseks üliinimlikke pingutusi ja inimesed «enam rohkemat ei talu».

Eurotsooni liidrid katkestasid varem Kreeka ametnikega kohtumise, nõudes täiendavaid kärpeid ja kinnitusi.

Rahvusvahelised laenuusaldajad on Kreekalt nõudnud 130 miljardi euro suuruse päästepaketi eest vastu ulatuslikke kokkuhoiumeetmeid.

Möödunud nädalavahetusel kiitis Kreeka parlament kärpekava heaks, samal ajal valgusid aga üle kogu riigi vägivaldsed meeleavaldused.

Eurotsooni ministrid on nõudnud Kreekalt täiendavat 325 miljoni euro suurust kärbet. Lisaks tahavad nad saada kõikidelt suurematelt Kreeka parteidelt kinnituse, et kokkuhoiukava täitmist jätkatakse sellest hoolimata, kes aprillis toimuvad üldvalimised võidab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles