Al-Qaeda kohaliku juhi mõrv vallandas Jeemenis verised kokkupõrked

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud hõimuvõitlejad Radah' linnas, mille tapetud alqaedalane möödunud kuul ajutiselt oma kontrolli alla võttis.
Relvastatud hõimuvõitlejad Radah' linnas, mille tapetud alqaedalane möödunud kuul ajutiselt oma kontrolli alla võttis. Foto: SCANPIX

Jeemenis sai täna pärast Al-Qaeda kohaliku juhi tapmist puhkenud kokkupõrgetes surma 17 inimest, teatasid hõimujuhid.

Kokkupõrked algasid pärast seda, kui terrorivõrgustiku Al-Qaeda Araabia poolsaare haru (AQAP) üks juhte Tarek al-Dahab lasti maha tema poolvenna Hizami poolt Al-Masanehi linnas Bayda provintsis. Kättemaksuks tulistasid Al-Qaeda liikmed rakette Hizami maja pihta, tappes ta, vahendas AFP.

Ühe hõimujuhi sõnul sundisid võimud Hizami oma poolvenda tapma, kes eelmisel kuul võttis ajutiselt oma kontrolli alla Radah' linna, mis asub 130 kilomeetri kaugusel pealinnast Sanaast.

Dahab oli abielus USAs sündinud radikaalse vaimuliku Anwar al-Awlaqi õega. USA kodanik Awlaqi, keda peeti AQAPi juhiks, tapeti mullu septembris arvatavas Ühendriikide droonirünnakus.

AQAP ja selle kohalikud harud on ära kasutanud ligi aasta aega kestnud meeleavaldusi võimult lahkuva presidendi Ali Abdullah Saleh' vastu ning on kindlustanud oma kohalolekut Kagu-Jeemenis.

Saleh viibib praegu USAs haiglaravil ning on andnud põhiseadusliku võimu üle oma asemikule Abdrabuh Mansur Hadile, kes on ainus kandidaat tuleval teisipäeval toimuvatel presidendivalimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles