Al-Qaeda tappis Jeemenis 185 sõdurit

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõjaväelased uurivad ala, kus Al-Qaeda mässulised 185 sõdurit tapsid.
Jeemeni sõjaväelased uurivad ala, kus Al-Qaeda mässulised 185 sõdurit tapsid. Foto: SCANPIX

Al-Qaeda mässulised tapsid rünnaku käigus Jeemeni lõunaosas asuvale sõjaväebaasile 185 valitsusvägede sõdurit.

Üleeile Abyani provintsis aset leidnud veresaun on kõige rängem kaotus Jeemeni sõjaväe jaoks lahingutes Al-Qaeda vastu. Mitmel sõduril oli pea maha raiutud, paljusid oli korduvalt noaga pussitatud, vahendas AP.

Mässulised röövisid veel 55 sõdurit, pealetungi käigus kaotas elu 32 Al-Qaeda võitlejat.

Ootamatu ja barbaarne rünnak, mis leidis aset ajal, mil sõdurid magasid, on valitsusvägedes tekitanud hirmu ja alandanud võitlusvaimu, tunnistas üks kõrge sõjaväelane. Tema sõnul õnnestus mässulistel baasi tungida ja see enda kontrolli alla saada, sest tugipunkti üle puudus valve.

Al-Qaeda Jeemeni haru peetakse terrorivõrgustiku kõige aktiivsemaks tütarrühmituseks. Neil õnnestus mullu, kui Jeemenis möllasid tollase presidendi Ali Abdullah Saleh' vastased rahutused, hõivata mitu linna.

Jeemeni uus president Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi lubas eile, et keskvalitsus jätkab võitlust terroristidega seni, kuni nad kõik on tapetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles