Iisraeli eksperdid arvustasid Toulouse'i operatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskiga politseinik kiikamas välja korterist, kus elas Mohammed Merah.
Maskiga politseinik kiikamas välja korterist, kus elas Mohammed Merah. Foto: SCANPIX

Iisraeli julgeolekuametnikud ütlesid täna karme sõnu Prantsuse eriüksuste operatsiooni kohta Toulouse'is, mille tulemusena lasti maha elusana kinni võtta otsustatud islamist.


«Ülesanne ei olnud keeruline: üks kurjategija, ei mingeid lõhkekehi, ei pantvange,» tõdes terrorismiasjatundja, Iisraeli eriüksuste endine ohvitser Lior Lotan usutluses ajalehele Yediot Aharonot.

Lotani sõnul jäi Prantsuse politsei asjatult ootama kahtlusaluse esimest sammu, selle asemel, et ta eksiteele viia ja operatsiooni soovitud suunas juhtida.

«Professionaalne terrorismivastane üksus ei oleks nii toiminud,» leidis ka endine politsei eriüksuslane Uri Bar-Lev ajalehes Maariv.

Iisraeli eriüksuste endise ülema Alec Roni arvates ei tohtinuks politseil olla raske tänapäevase tehnikaga kahtlusaluse liikumist korteris sekundhaaval jälgida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles