«Majandusmajakas:» euro pole eesmärk, vaid lihtsalt vahend

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spetsialistide hinnangul pole euro eesmärk, vaid vahend.
Spetsialistide hinnangul pole euro eesmärk, vaid vahend. Foto: Liis Treimann

Majandusspetsialistid «Majandusmajaka» foorumil tõdesid, et euro pole mitte riigi eesmärk, vaid lihtsalt vahend. Keskenduma peaks hoopis konkurentsivõime tõstmisele.


Redgate Capitali juhi Veikko Maripuu sõnul on valitsus seadnud euroalaga liitumise eesmärgiks, sest üht kindlat eesmärki on neil lihtsalt tarvis. «Valitsusel, kellel on pea pulki täis, on väga hea hoida ühte kindlat eesmärki,» sõnas ta.

Endine hansapankur Indrek Neivelt lisas, et euro on lihtsalt vahend ning majandus ei hakka sellepärast kasvama, et rahakotis on krooni asemel euro. «Praegu aetakse eesmärk ja vahend segamini. Euro ei ole eesmärk, euro on vahend. Eesmärk peaks olema tööhõive,» sõnas Neivelt. Tema sõnul ei räägi Barack Obama või Angela Merkel dollarist või eurost, vaid hoopis tööhõive suurendamisest ning läbi selle inimeste kindlustunde tõstmisest.

Veikko Maripuu täpsustas, et euro annab siiski nii palju, et tekitab investoritele kindlustunde. Välisinvestorid näevad, et seal on euro, järelikult on seal kõik korras, sõnas Treier, kelle hinnangul tuleks rohkem tõsta riigi konkurentsivõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles