Venemaal peksti võimukriitilist ajakirjanikku

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud hiiglasliku Vene lipu taustal.
Politseinikud hiiglasliku Vene lipu taustal. Foto: SCANPIX

Venemaa opositsioonilise ajalehe Novaja Gazeta ajakirjanik sai täna hommikuse kallaletungi käigus vigastada.

«Kaks inimest ründasid. Nad peksid meid nagu loomi ja lõid mu hambad välja,» kirjutas uuriv ajakirjanik Jelena Milašina oma sotsiaalvõrgustiku Facebook kontol, vahendas uudisteagentuur AFP.  

Milašina, keda eelkõige tuntakse kui rahutu Põhja-Kaukaasia sündmusi ja politsei korruptsioonijuhtumeid kajastavat ajakirjanikku, kurtis ka selle üle, et politsei ei suhtu tema röövimisse ja peksmisse tõsiselt.

Seni tabamata kurjategijad ründasid Milašinat ja tema sõpra pärast südaööd Moskva lähedal Balašihha linnas, kui nad olid teel koju.

«Nad oleks meid tapnud,» märkis Milašina, kelle sõnul sattusid rünnakut aga pealt nägema kolm naist, kes ründajad minema peletasid. Ajakirjaniku sõnul võttis politseinikel sündmuspaika jõudmiseks poolteist tundi ja isegi siis ei olevat nad temaga rääkinud.

«2006. aastal Beslanis ei läinud neil minu peksmine korda. Aga neil õnnestus see 2012. aastal Balašihhas,» lisas Milašina.

Novaja Gazeta teatel pole neil alust arvata, et naise ründamine võiks seotud olla tema ajakirjanikutööga. Ajalehe toimetuse hinnangul oli tegu röövkallaletungiga.

Milašina aga kahtleb selles versioonis, kuna tema sõnul võtsid ründajalt neilt ära ainult osa väärtesemeid. «Näis, et nad pole rahast huvitatud,» ütles Milašina, kelle sõnul on vastuseta hulk küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles