Prantsuse vasakäärmuslaste presidendikandidaat hullutab rahvast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse vasakäärmuslaste presidendikandidaat Jean-Luc Mélenchon.
Prantsuse vasakäärmuslaste presidendikandidaat Jean-Luc Mélenchon. Foto: SCANPIX

Prantsuse vasakäärmuslaste presidendikandidaat Jean-Luc Mélenchon meelitas täna tuhandeid inimesi Marseille' valimiskoosolekule, kus ta enne järgmise pühapäeva esimest valimisvooru rahva seas kihutustööd teeb.

2008. aastal Vasakrinde asutanud endine sotsialistide poliitik, eelseisvate valimiste seni suurim üllataja, loodab korrata Pariisi ja Toulouse'i kihtuskoosolekute edu ja tuua tänavatele kümneid tuhandeid inimesi.

Homme astuvad Pariisis rahva ette sotsialistide kandidaat François Hollande, kes praegu juhib ja tema ametisolevast presidendist vastane Nicolas Sarkozy.

Mélenchon jääb esipaarist küll maha, kuid tema toetus on eilse seisuga tõusnud võrdseks parempopulistide liidri Marie Le Peni omaga. Vasakrinde juht mängib osavalt rahva rahulolematusel Prantsusmaa rikka eliidi ja Euroopa Liidu kokkuhoiumeetmetega.

Esimene valimisvoor on 22. aprillil ja teine kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel 6. mail.

Arvamusküsitluste põhjal peaks Hollande võitma Sarkozyd esimeses voorus napilt 27-28 protsendiga 26 vastu, kuid koguma teises voorus veenvalt 56-57 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles