Lõuna-Korea soovib sanktsioonide laiendamist Põhja-Korea vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea põgenikud astuvad Lõuna-Korea pealinnas Soulis üle plakati, millel on kujutatud Kim Jong-uni ja Põhja-Korea lippu.
Põhja-Korea põgenikud astuvad Lõuna-Korea pealinnas Soulis üle plakati, millel on kujutatud Kim Jong-uni ja Põhja-Korea lippu. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea taotleb ÜRO sanktsioone veel 19 Põhja-Korea institutsiooni vastu seoses kommunistliku riigi raketistardiga sel kuul, kirjutas tänane ajaleht Dong-A Ilbo.

Soul on esitanud nimekirja, kuhu teiste seas kuuluvad Aprok Development Bank ja Haesung Trading, mida kahtlustatakse seotuses relvakaubanduse ja muu ebaseadusliku tegevusega, ütles leht viitega anonüümseks jäänud ÜRO ametnikule.

Lehe andmetel on sarnase nimekirja esitanud viis või kuus riiki, nende seas Lõuna-Korea, Jaapan ja USA, ning Euroopa Liit. Washington taotleb täiendavalt 17 Põhja-Korea institutsiooni pangakontode ja teiste varade külmutamist.

Lõuna-Korea välisministeeriumi esindaja ei ole lehe teadet kommenteerinud.

Põhja-Korea püüdis 13. aprillil saata kanderaketiga orbiidile ilmasatelliiti, kuid rakett purunes mõni minut pärast starti. USA ja tema liitlaste hinnangul oli aga tegemist ballistilise kaugmaaraketi varjatud katsetusega, mis on ÜRO resolutsioonidega keelatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles