Radomi linn püstitab Kaczynskile monumendi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lech Kaczynski ja tema abikaasa Maria Kaczynska 2009. aasta suvel saabumas visiidile Bakuusse.
Lech Kaczynski ja tema abikaasa Maria Kaczynska 2009. aasta suvel saabumas visiidile Bakuusse. Foto: SCANPIX

Kesk-Poolas asuva Radomi linnapea andis oma heakskiidu rahakogumisele selleks, et püstitada monument Smolenski lennukatastroofis hukkunud president Lech Kaczynskile, kirjutab Poola raadio koduleht.


Mälestusmärk peaks avatama tuleva aasta 10. aprillil ehk lennukatastroofi kolmandal aastapäeval. Kuju püstitamise eest seisva komisjoni teatel peaks see olema austusavaldus kõigile 96 lennukis surma saanud inimesele.

Varssavist sada kilomeetrit lõuna poole jääva Radomi monumendi hinnaks pakutakse praegu 300 000 zlotti ehk umbes 70 000 eurot. Kuju autoriks on valitud skulptor Andrzej Renes, kelle tööde hulka kuuluvad ka kardinal Wyszynski monument Varssavis ja Lech Kaczyński mälestustahvel Varssavi Ülestõusu muuseumi seinal.

Radomis on võimul kadunud presidendi ja tema venna Jaroslaw Kaczynski parteikaaslased Seaduse ja Õigluse (PiS) parteist. 220 000 elanikuga Radom on Poola suuruselt 14. linn.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles