Malaisia massimeeleavaldusel puhkesid kokkupõrked

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad pöörasid täna Kuala Lumpuris politseiauto kummuli.
Meeleavaldajad pöörasid täna Kuala Lumpuris politseiauto kummuli. Foto: SCANPIX

Malaisia pealinnas avaldasid täna meelt kümned tuhanded inimesed, kes nõudsid laiaulatuslikku valimisreformi. Politsei kasutas nende vastu pisargaasi ja veekahurit.

Protestijad marssisid Kuala Lumpuri kesklinnas Iseseisvusväljakule vaatamata keelule seal koguneda. Muidu rahumeelselt möödunud meeleavaldust häirisid sajad demonstrandid, kes hakkasid vihaselt barrikaade ja okastraati maha tirima, kui neid väljakule ei lubatud. Politsei vastas pisargaasi ja veekahuriga, vahistades vähemalt 222 inimest, vahendas AFP.

Võimude sõnul osales meeleavaldusel 30 000 inimest, sõltumatu meedia väitel vähemalt kaks korda niipalju.

Tänavu on teine järjestikune aasta, kui valimisreformi nõudva rühmituse Bersih meeleavaldusel on pikettijate ja politsei vahel puhkenud kokkupõrked. Mullusel miitingul vahistas politsei 1600 inimest.

Bersih (tähendab malai keeles «puhast») nõuab, et peaminister Najib Razak teeks lõpu aastakümneid kehtinud valimiskorrale, tänu millele võimuliit riigis pidevalt võimu hoiab. Rühmituse sõnul on valimisnimekirjades massiliselt «fantoomvalijaid».

Najib eitab, et valimiste korraldus on ebaaus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles