Annuse suvemaja võib minna lammutamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Grupi nõukogu esimees Toomas Annus.
Merko Grupi nõukogu esimees Toomas Annus. Foto: Peeter Langovits

Ehitusettevõtja Toomas Annuse suvemaja Padise vallas Keibu lahe ääres võib minna lammutamisele, kui Eesti Energia tahab tuumajaama ehitada Keibu lahe äärde.


Annuse suveresidents jääks uuest jaamast kilomeetrise raadiuse sisse, kus Soome ohutusreeglite järgi peaks olema kogu territoorium jaama omanike kontrolli all. Annus seda teemat kommenteerida ei soovinud.



«Keibus on kaitsetsoonis kaheksa majapidamist, oleme valmis neile kaheksale kinnistu üle turuhinna kompenseerima, kui me jõuame nii kaugele, et tahame sinna ehitada,» kommenteeris Andres Tropp Eesti Energiast. «Sentide eest kompenseerimist ei tule ja siis inimeste nelja tuule poole saatmist.»



Padise vallavanem Leemet Vaikmaa ütles, et tema ja vallaelanikud on tuumajaama vastu. Korra on Keibu kruusakarjääri püütud rajada tuuleparki, siis jäi see suvitajate vastuseisu pärast pooleli.



Paldiski linnapea Jaan Mölder on vastupidisel seisukohal. «Rahvale tuleb selgeks teha, mida tuumajaamaga võidetakse,» üles ta. «Kui Paldiski saab tasuta toasooja, siis on see juba väga suur võit, lisaks töökohad.»



Soome Olkiluoto tuumajaama kommunikatsioonijuhi Käthe Sarparanta sõnul pole kohaliku kogukonna toeta tuumaenergiat arendada võimalik. Olkiluoto jaam on kohalike inimeste veenmiseks palju energiat kulutanud ja ka poolehoiu võitnud. Samuti on aastaid käidud kohut keskkonnakaitseorganisatsioonidega, ka kohtus on lõpuks võitnud õigus arendada tuumaenergeetikat. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles