Rabarockil jälle kõvad nimed

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need uued puritaanid ehk These New Puritansi liikmed jõuavad ka suvel Järvakanti rabarockijaid hullutama.
Need uued puritaanid ehk These New Puritansi liikmed jõuavad ka suvel Järvakanti rabarockijaid hullutama. Foto: Repro

Lisaks Gary Numanile ja Does It Offend You, Yeah?’le Suur­britanniast on Rabarock teatanud veel kolme rahvusvaheliselt tunnustatud artisti saabumisest juunikuisele festivalile Järvakandis.


These New Puritans on noor briti mathrock-grupp, mis jäi mullu kõrva oma debüütalbumiga «Beat Pyramid», mille produtseeris mainekas Gareth Jones (Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, Einstürzende Neubauten, Wire, Liars).



Wu-Tang Clanist, Public Image Ltd-st, The Fallist, Burialist ja Sonic Youthist mõjutatud «puritaanid» kõlavad teravalt, värskelt, hüpnootiliselt ja kargelt ning on omaette nähtus isegi eelmisel aastal korraks lahvatanud mathrock’i buumi tingimustes.



Saksa bänd KMFDM mängib industriaalmetalli, tähistab sel kuul 25. sünnipäeva ja tuuritab sel puhul. KMFDM on saanud inspiratsiooni acid electro-pioneeridest Cabaret Voltaire ning kasvanud koos mitmete hingesugulusrühmadega nagu Einstürzende Neubauten, Throbbing Gristle või Front 242, ainult et KMFDMi industriaalsaund kisub rohkem Megadethi kui Clock DVA kanti.



The Wildhearts on inglise hard rock’i kõige ehedamad die-hard’id, kelle kütterokk läheb kohati nii ägedaks, et meenutab rohkem hardcore-bände. Laval kindlasti tappev jõud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles