13. mai liikluses: üks hukkunu, veerandsada roolijoodikut, kaheksa vigastatut

Mirjam Mäekivi
, uudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud ööpäeval sai liikluses surma üks ja vigastada kaheksa inimest, lisaks tabati 26 alkoholi tarvitamise tunnustega autojuhti, teatas siseministeerium.

Kõige traagilisem avarii juhtus eile õhtul kella 19 ajal Lääne-Virumaal Vinni vallas Inju külas. 26-aastase Rando juhitud sõiduauto Mercedes-Benz kaotas kurvis juhitavuse, sõitis teelt välja ja rullus korduvalt üle katuse. Sõiduautos viibis kokku neli meest, kellest hukkus tagaistmel, juhi selja taga istunud ja õnnetuse hetkel sõidukist väljapaisanud 20-aastane Mihkel.

Õnnetuses said raskelt vigastada sõiduki juht ja kõrvalistuja, 28-aastane Egon, kes jäid Rakvere haiglasse ravile. Kergemate vigastustega pääses tagaistmel paremal viibinud 19-aastane Marko, kellel oli turvavöö kinnitatud ning kes pärast esmaabi andmist lubati kodusele ravile.

Esialgsel sündmuskoha ja sõiduauto vaatlusel ei vastanud sõiduki rehvid nõuetele, samuti ei olnud neljast mehest kolmel ilmselt turvavöö kinni. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Eile hommikul kella 9.03 ajal said Tallinnas Tartu maantee ja Lubja tänava ristmikul sõiduteed foori keelava tule ajal ületanud 16-aastane ja 17-aastane neiu löögi sõiduautolt Škoda Felicia, mida juhtis 25-aastane Anti. Jalakäijad toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Kella 16.33 ajal juhtus liiklusõnnetus Saaremaal Kaarma vallas Kudjape kalmistu tee 1. kilomeetril, kus sõiduauto Kia Carens, mida juhtis 64-aastane Tiit, sõitis teelt välja vastu puud. Kaasreisija, 88-aastane Juta, toimetati Kuressaare haiglasse.

Kella 16.50 ajal juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Viru-Nigula vallas Unnukse-Mahu 6,7. kilomeetril. Seal kaotas 65-aastase Tiidu juhitud kaubik Mercedes-Benz Sprinter kurvis juhitavuse, sõitis teelt välja vastu elektriposti ning paiskus külili. Juht toimetati Rakvere haiglasse ning peale esmaabi andmist lubati kodusele ravile.

Kurioosne juhtum leidis eile õhtul kella 22.30 ajal Raplamaal Tallinna-Rapla-Türi maantee 54. kilomeetril. Seal põrkas temast möödasõidul olnud sõiduautoga kokku registrist kustutatud sõiduauto Volkswagen Golf, millel puudus kehtiv liikluskindlustus ja läbimata oli tehnoülevaatuse kontroll. Volkswagenit juhtis mootorsõiduki juhtimisõigust mitteomav 16-aastane noormees.

Volkswagenis viibinud kaasreisija, 16-aastane noormees, toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Kannatada saanud noormees oli autos turvavarustusega kinnitamata, kuna kaasreisijatele puudusid istekohad ja turvavööd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles