Iraanis poodi üles väidetav Iisraeli agent

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmanuhtluse täideviimine pole Iraanis haruldane. Näiteks mullu hukati seal 360 inimest.
Surmanuhtluse täideviimine pole Iraanis haruldane. Näiteks mullu hukati seal 360 inimest. Foto: SCANPIX

Iraani pealinnas Teheranis poodi täna üles mees, keda kohalikud ametivõimud pidasid Iisraeli luureteenistuse Mossadi agendiks ja keda süüdistati teadlase tapmises.

Tuumateadlane Massoud Ali-Mohammadi sai surma jaanuaris 2010, kui tema kodu lähistel plahvatas kaugjuhtimise teel õhitud lõhkekeha, vahendas Reuters.

Iraani ametivõimude väitel sai 24-aastane Majid Jamali Fashi Teherani ülikooli professori tapmise eest preemiaks 120 000 dollarit. Kohus mõistis mehe süüdi mullu augustis.

Iraan on süüdistanud Iisraeli ja Ameerika Ühendriike nelja tuumateadlase mõrvamises kahe viimase aasta jooksul. Iraani väitel on veretööde eesmärgiks saboteerida riigi tuumaprogrammi väljatöötamist.

Iisrael pole Iraani süüdistusi kommenteerinud. USA on aga igasugused mõrvasüüdistused lükanud tagasi.

Iraani opositsioon on süüdistanud professor Massoud Ali-Mohammadi (50) tapmises hoopis riigi valitsust. Põhjusena on öeldud välja see, et teadlane oli opositsiooni poolehoidja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles