Texase miljardäri kahtlustatakse hiigelpettuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtluse järgi ulatub Robert Allen Stanfordi korraldatud petuskeemi suurus üle saja miljardi krooni.
Kahtluse järgi ulatub Robert Allen Stanfordi korraldatud petuskeemi suurus üle saja miljardi krooni. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide finantsjärelevalve SEC kahtlustab üle saja miljardi kroonises pettuses Texase miljardäri Sir Robert Allen Stanfordi.


Ajalehe Financial Times andmetel uurivad ametivõimud, kas 58-aastase Stanfordi juhitavad firmad on müünud ebareaalseid investeerimistooteid. Pärast pettuse ilmsikstulekut selgus, et 9,2 miljardi dollari (114 miljardit krooni) suuruses petuskeemis kahtlustatava miljardäri andis finantsjärelevalvele välja tema enda advokaat.



SECi ametnike kahtluse järgi müüs Antigua saarel tegutsev Stanford International Bank ja veel mitu miljardärile kuuluvat ettevõtet kaheksa miljardi dollari eest deposiitide sertifikaate, lubades ebareaalselt kõrgeid intresse.



Ajalehe andmetel lubas Stanford International Bank inimestele, et nende hoiused on täiesti kaitstud, kuid tegelikult see nii ei olnud.



USA finantsjärelevalve uuris pettust juba alates juulist, kuid areng asjade käigus toimus eelmisel nädalal, mil Stanfordi panga jurist loobus kõikidest varem antud tunnistustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles