Peterburi politseis suri Eesti kodanikust veokijuht

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Peterburis suri täna öösel Eesti kodanikust veokijuht, kes varem oli pöördunud kohaliku politsei poole seoses veoki kadumisega.

Eesti kodanikust 53-aastane veokijuht pöördus Venemaal politsei poole, et vormistada veoki vargus, kirjutab portaal Fontanka.ru.

Kohalikust Šušarõ politsei tugipunktist viidi mees dokumentide vormistamiseks edasi Puškini rajooni politseijaoskonda. Mõne tunni pärast konstateerisid sinna välja kutsutud meedikud mehe surma.

Selle osas, mis toimus kella kahe ja viie vahel öösel, on olemas kaks täiesti erinevat versiooni. Ühe anonüümseks jääda sooviva allika sõnul autojuhti peksid politseiuurijad. Ametliku verisooni kohaselt kukkus mees ise trepist alla. Ühel meelel ollakse aga selles, et eestlane oli tugevas joobes. Kuriteo, millest mees soovis teatada, üksikasju väidetavalt ei õnnestunudki juhilt teada saada.

Fontanka teatel helistas eestlane öösel kella kahe paiku telefonil 02 ja teatas, et ärandati veok, mis kuulus firmale Anstada Grupp. Asjaolude väljaselgitamiseks saabus kohale politseipatrull, aga välismaalasega suhelda neil ei õnnestunud, kuna juht oli väga purjus. Mees saadeti kell 2.30 edasi piirkondlikku jaoskonda. Kella neljani püüti kaugsõiduautojuhilt tulutult teada saada, kellega ja kus ta alkoholi tarbis ja kas ta on kindel, et veok, millega ta Venemaale saabus, ikkagi ärandati.

Kell neli saabus kohale ettevõtte esindaja, kes samuti andis paar tundi selgitusi. Seejärel otsustati koos veokijuhiga naasta kohta, kus ta jõi, et siis juba alustada sealt kadunud veoki otsinguid. Aga politseijaoskonna hoone trepist eestlane kaugemale ei jõudnud.

Ametliku verisooni kohaselt mees kukkus trepil, püüdes lööki pehmendada, sirutas ta käed ette, kuid sai sellegipoolest ränki vigastusi. Portaali andmetel murdis mees selgroo ning kohale saabunud meedikutel ei jäänud muud üle, kui konstateerida tema surma.

Politseist kinnitati portaalile, et kahtlustuste vältimiseks tehti jaoskonnast video, sündmuskohta pildistati, võeti sõrmejälgi, fikseeriti kukkumisjälgi ning võeti ütlusi tunnsitajatelt, sealhulgas ka Anstad Grupi esindajalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles