Zatlers: seimi laialisaatmine muutis Läti poliitilist filosoofiat

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Zatlers
Valdis Zatlers Foto: SCANPIX

Läti endise presidendi Valdis Zatlersi hinnangul muutis parlamendi laialisaatmine möödunud suvel tema kodumaal poliitilist keskkonda ja filosoofiat.

Zatlers, kes otsustas täpselt aasta eest panna riigipeana parlamendi laialisaatmise küsimus rahvahääletusele, märkis, et seimi laialisaatmise järel on suutnud poliitikud ja parlament rahva usaldust taastada, vahendas lõunanaabrite uudisteagentuur LETA.

Kuigi praegu parlamendisaadikuna töötava Zatlersi sõnul on rahva toetus seimi ja poliitikute suhtes endiselt väga madal, on see võrreldes möödunud aastaga tõusnud kaks korda.

Zatlersi sõnul jättis seimi laialisaatmine Lätist positiivse mulje ka rahvusvaheliselt. Ekspresidendi sõnul nähti enne parlamendi lailisaatmist Lätit riigina, mida juhivad kolm oligarhi. Zatlersi sõnul näitas tema otsus aga ka rahvusvaheliselt, et Läti on valmis muutusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles