Ekspress Grupp otsib lisaraha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik.
Ekspress Grupi suuraktsionär Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula

Reklaamikäibe kukkumine paneb suurt võlakoormat kandva Ekspress Grupi lisaraha otsima ning on ettevõtte suuromaniku Hans H. Luige tehinguid finantseerinud Danske grupist teinud meediafirma suuruselt teise aktsionäri.


«Ekspress Grupi omanikud on kohustatud raha juurde panema firmasse. Me paneme. Mina isiklikult olen kohustatud panema kuni 100 miljonit Eesti krooni,» ütles ta Kanal 2 uudistesaatele Reporter kahe nädala eest, kirjutas

aripaev.ee

.

Lisaks on kuulduste tasemel juba pikemat aega räägitud mõne kontserni kuuluva ettevõtte müügist. Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito kinnitas seda võimalust: «Meie jaoks kõige reaalsem variant on mõnest mitte põhitegevusalast loobumine müügi läbi. Aga samuti kaalume kõiki teisi variante.»

Viidatud saatelõigus vihjas võimalikule varade müügile ka Luik, kuid millistest ettevõtetest kaalutakse loobumist, ei paljastanud. «Ma arvan, et eriti need suured ja väljaarendatud kaubamärgid, mis meil on, need jäävad,» ütles ta.

Sel nädalal peab Ekspress Grupp avaldama 2008. aasta bilansinumbrid, kus kõige murettekitavamaks kohaks on Delfi väärtuse hindamine. 2007. aasta suvel 846 miljoni krooni eest ostetud internetiportaal oli veel sügisel Ekspress Grupi bilansis arvel 825 miljoni krooniga. Kontserni varadest moodustas see peaaegu poole.

Delfi õiglane väärtus oleks aga selline vaid juhul, kui portaali tulemused vastaksid juhtkonna poolt buumi ajal tehtud ootustele. Reklaamituru arvatust kiirem kukkumine sellele aga ei viita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles