Venemaa süüdistab Houla veresaunas Süüria mässajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padrunikestad ja liivakotid Houlas.
Padrunikestad ja liivakotid Houlas. Foto: SCANPIX

Moskva ütles eile õhtul Süüria võimudele viidates, et üle 100 tsiviilelaniku elu nõudnud Houla veresaun oli opositsioonivägede hoolikalt planeeritud tegu, ning ründas välisriike, kes väidetavalt ülestõusnuid relvadega toetavad.

«Houla veretöö näitab, mis võib tulla finantsabist mässajatele, neile kaasaegsete relvasüsteemide smugeldamisest, välismaa palgasõdurite värbamisest ja igasugusest ekstremistidega flirtimisest,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksander Lukaševitš ministeeriumi kodulehele www.mid.ru pandud avalduses.

Tekstist selgub, et Venemaa peab ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annani rahuplaani täitmise takistuseks «juhtivaid rahvusvahelisi ja piirkondlikke tegijaid», kes püüavad läbi suruda Damaskuse režiimi muutmist, üritades näidata Venemaad süüdlasena «negatiivses arengus».

Lukaševitši sõnul on rohkem kui 100 tsiviilelaniku, nende hulgas 49 lapse tapmine Houlas, nagu Süüria valitsus välja selgitas, ülestõusnute huvides läbi viidud hoolikalt planeeritud akt eesmärgiga «torpedeerida Süüria kriisile poliitilise lahenduse leidmise püüded ja viia Süüria uude vägivallalainesse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles