Clinton suurendas Süüria-küsimuses Venemaale survet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi välisminister Carl Bildt, USA välisminister Hillary Clinton ning Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt pühapäeval, 3. juunil Stockholmis.
Rootsi välisminister Carl Bildt, USA välisminister Hillary Clinton ning Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt pühapäeval, 3. juunil Stockholmis. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton avaldas pühapäeval Venemaale survet, et see ühineks poliitiliste jõupingutustega, mille eesmärgiks on poliitiline üleminek Süürias.

Clinton ütles Stockholmis ajakirjanikele, et ta andis telefonivestluses Vene välisministri Sergei Lavroviga selgelt mõista, et Moskva peab aitama kaasa Süürias uue lehekülje pööramisele, mis tähendaks ka president Bashar al-Assadi lahkumist võimult.

«Minu läkitus (Vene) välisministrile oli väga lihtne ja selgesõnaline,» ütles Clinton. «Me kõik peame intensiivistama oma jõupingutusi, et saavutada poliitiline üleminek.»

«Süüria rahvas tahab ja väärib muutust ning see peab toimuma nii kaua kui võimalik rahumeelsete vahenditega,» lisas Clinton kohtumisel ajakirjanikega, seistes kõrvuti Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldti ja välisministri Carl Bildtiga.

Venemaa on kaks korda pannud veto ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonikavale, mis oleks kehtestanud sanktsioonid Süüria valitsusele.

USA on kritiseerinud Moskvat Damaskuse varustamises relvadega ning Assadi režiimi toetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles