Meedia: Janukovõtš süüdistab Tõmošenkot seadusandja mõrvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš
Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši hinnangul võib ekspeaminister Julia Tõmošenko olla seotud seadusandja Evhen Štšerbani tapmisega 1996. aastal, vahendas täna väljaanne Ukraina Nädal.

«Kuriteod, mis pandi toime erinevate kriminaalasjade raames, toimusid Tõmošenko osalusel. See pole maailma jaoks saladus – see toimus. Kaasa arvatud Štšerbani tapmine. Selleks olid motiivid,» tsiteerib väljaanne presidendi sõnu.

Janukovõtš viitas, et Ukraina on palganud USA õigusfirma Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, et see annaks õigusliku hinnangu Tõmošenko vangistamisele.

President avaldas samas veendumust, et kui Euroopa Inimõiguste Kohus võib leida Tõmošenko üle toimunud protsessil protseduurilisi rikkumisi, siis mingeid juriidilisi rikkumisi ei avastata.

Samuti ütles Janukovõtš agentuurile Bloomberg antud usutluses, et Ukrainale osutatakse poliitilist survet.

«Ma tahan, et inimesed vaataksid Tõmošenko probleemile õiguslikust vaatenurgast,» kuulutas ta.

Ülemraada saadik, üks Liberaalse Partei juhtivaid poliitikuid Evhen Štšerban lasti maha 3. novembril 1996. aastal Donetski lennuväljal. Samaaegselt tapeti ka tema abikaasa ja lennuki juures seisnud mehaanik. Hukkus ka pardainsener, kes sai kuulihaava kaela ja suri haiglas. Kurjategijad põgenesid autoga sündmuskohalt.

Korrakaitsejõud välistasid tapmise poliitilised motiivid ning käsitlesid seda kriminaaljuhtumina.

2003. aasta aprillis mõistis Luganski oblasti apellatsioonikohus saadiku mõrvanud Vadim Bolotskihhile eluaegse vangistuse.

Tapetu poeg, Donetski oblastiraada saadik Ruslan Štšerban teatas selle aasta 4. aprillil pressikonverentsil, et esitas peaprokuratuurile dokumendid, mis osutavad väidetavalt endiste peaministrite Julia Tõmošenko ja Pavlo Lazarenko võimalikule seotusele tema isa tapmisega. Tõmošenko ja Lazarenko eitavad kategooriliselt oma seotust mõrvajuhtumiga.

Peaprokuratuuri asetäitja Renat Kuzmin teatas mai algupoolel, et peaprokuratuur valmistub esitama Tõmošenkole süüdistust seotuses Štšerbani mõrva organiseerimisega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles