Breivik usub, et kohus tunnistab ta vaimselt terveks

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Massimõrvar Anders Behring Breivik, keda intervjueerisid uued psühhiaatrid, usub, et kohus tunnistab ta vaimselt terveks.

Breiviku kommentaarid tehti täna teatavaks kohtu poolt määratud psühhiaatrite poolt, kes lükkasid ümber kahe varasema psühhiaatri poolt pandud diagnoosi, et Breivik kannatab paranoilise skisofreenia all, vahendab The Guardian.

Breivik loodab, et teda hoitakse eraldatuna vanglas, kus ta saab kirjutada esseesid ja suhelda paremäärmuslastega oma vangikongist. Ta väitis ka, et on saanud nii armastuskirju oma fännidelt, kui ka kirju inimestelt, kes teda vihkavad.

Psühhiaatritel Terje Torrissenil ja Agnar Aspaasil paluti anda oma hinnang mõrvari vaimsele tervisele pärast seda, kui esimene diagnoos Breiviku psühhoosist meediasse lekkis.

Torrissen ja Aspaas, kes on kohtuprotsessi viimased tunnistajad, ütlesid, et ei leidnud mingeid tõendeid Breiviku psühoosist.

Breivik ise on tunnistanud mõrvad üles ning kinnitab, et on vaimselt terve.

Paremäärmuslast süüdistatakse 77 inimese tapmises mullu juulis Utøya saarel ja Oslo valitsuskvartalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles