Soome parlament peab augustis erakorralise istungi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Soome parlament katkestab suvepuhkuse ja koguneb augustis erakorralisele istungile, et arutada Hispaania pangandussektori päästmist ja Soome Euroopa Liidu poliitikat laiemalt, vahendas rahvusringhääling Yle esmaspäeval parlamendi esimehe Eero Heinäluoma avaldust.

Sotsiaaldemokraadist Heinäluoma tegi avalduse pärast kohtumist peaministri Jyrki Kataineni ja parlamendikomisjoniga, mis seaduseelnõusid arutab.

Opositsioon on Kataineni teravalt kritiseerinud kokkulepete eest, mis möödunud nädalal ELi tippkohtumisel sõlmiti ja mis näevad ette otseabi Hispaania pankadele.

Reedel nõudsid opositsiooniparteid erakorralist istungit, et Hispaania pangandussektori päästmist arutada. Soome rahandusminister Jutta Urpilainen ütles Yle uudistele, et Soome alustab järgmisel nädalal Hispaaniaga tagatiskõnelusi. Yle teatel alustab kõnelusi ka Holland.

Katainen kinnitas, et ei ületanud tippkohtumisel oma volitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles