Al-Qaedasse värvatud norralane elas sotsiaaltoetustest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norras väidetavasti terrorivõrgustiku Al-Qaeda liikmeks värvatud mees on aastaid sotsiaaltoetustest elanud, saades mitmesuguseid toetusi Norra tööhõive- ja sotsiaalhoolekandeametist, vahendas Norra meedia.

Mees töötas 2007. aastani Oslo päevakodus, kirjutas päevaleht Dagbladet. Seejärel elatas ta end nädalavahetusel kirbuturgudel lõhnaõli müümisega.

Neil aastail taotles mees sotsiaaltoetust. End 2008. aasta veebruaris töötuks registreerinud mees sai töötu abiraha ja hiljem ka ravitoetust. Dagbladeti sõnul sai mees veel kolm nädalat tagasi toetust.

Briti leght Sunday Times kirjutas, et Al-Qaeda kavandab rünnakut USA reisilennukile ning norralane oli värvatud selle läbiviijaks.

Lehe väitel anti umbes kolmekümneaastasele islamiusku pööranud mehele mitu kuud Jeemenis väljaõpet. Luureallikate sõnul peeti teda eriti ohtlikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles