Filipiinide üleujutustes on hukkunud vähemalt 60 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded Filipiinide tulvaohvrid on evakueerimiskeskused üle rahvastanud, sest vööni ulatuv vesi on katnud suurema osa piirkonnast, hukkunute arv on tõusnud 60-ni.

Paduvihmadest põhjustatud tulvaveed, mis uputasid 80 protsenti pealinnast Manilast, taandusid sellel nädalal ning inimesed said oma kodudesse naasta, kuid riigi põhjaosa on ikka veel suuremas osas vee all, vahendas AFP.

«Me vajame midagi süüa. Ma ei ole tööl käinud ega palka saanud juba nädalaid,» ütles ehitaja ja kolme lapse isa Rogelio Soco.

Riisifarmer Pablo Torres ütles, et tema kahehektariline eelmisel kuul istutatud põld hävis tulvavetes. «Me peame kõik uuesti tegema, me oleme palju raha kaotanud,» lisas ta.

Mussoonivihmad on kimbutanud Manilat ja selle ümbrust juba ligi kaks nädalat, alates taifuun Saola saabumisest.

Filipiinide võimude sõnul on tänase seisuga üleujutuses surma saanud vähemalt 60 inimest. Tulvaveed on hätta jätnud kuni 2,44 miljonit inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles