Riik tahab laenata 8,6 miljardit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahandusministeerium saatis eile ametliku taotluse Euroopa Investeerimispangale (EIB) 550 miljoni euro ehk 8,6 miljardi krooni laenamiseks. Varem arvestas riik 400 miljoni euro laenamisega.


Riik võtab laenuraha välja viie aasta jooksul ja seda planeeritakse kasutada eelkõige välisabi projektide kaas­finantseerimiseks.



Rahandusminister Ivari Padari sõnul on laenu võtmise eesmärk kasutada maksimaalselt ära välisvahendeid. «Euroraha kasutamisel on Eesti majandusele vaieldamatult elavdav mõju,» ütles Padar. «Riigil on võimalik majanduse langusperioodis vajalikke projekte oluliselt odavamalt ellu viia. Pea sama oluline on aga ka võimalus nende projektidega suurendada tööhõivet ning elavdada majandust.»



Rahandusminister avaldas lootust, et läbirääkimised jõuavad laenuandmise osas lõpule EIB nõukogu otsusega hiljemalt selle aasta juuniks.



Rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seeman ütles, et praegu on veel vara rääkida laenu intressidest ja täpsematest laenutingimustest, sest see selgub läbirääkimiste käigus.



Praegu on Eestil kõige madalam riigivõlg euroliidus, 2007. aastal oli see 3,4 protsenti SKPst. Keskvalitsuse laenud kokku on veebruari lõpu seisuga 351 miljonit krooni. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles