Lady Gaga: ma ei tee milleski kompromisse!

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga
Lady Gaga Foto: PictureGroup

 Täna õhtul korraldab Tallinna lauluväljakul balli kuumim popstaar Lady Gaga.

Lady Gagast, kes käimasoleva tuuri «Born This Way Ball» raames seni veel ühtegi intervjuud andnud pole, räägitakse tihti kui ettearvamatust tegelasest, kelle puhul paljugi võib oleneda hetke tujust. Päev enne kontserti on superstaar mõnusas tujus, teatab kohe, et tal läheb lihtsalt fantastiliselt ning et ta on väga rõõmus, et saab intervjuu anda.

Alustame ühest sinu jaoks ilmselt kõige olulisemast teemast – sinu fännidest. Tõenäoliselt vähestel, kui üldse kellelgi popstaaridest on oma fännidega nii eriline suhe kui sul. Sa teed nende jaoks palju erilisi žeste, nagu kasvõi autogrammisabas ootavatele fännidele pitsa või kakao tellimine.

Oi, aitäh, seda on nii hea kuulda. Mu fännid teevad nii palju erilist ja lahedat minu heaks ja mu elu on viimase nelja aasta jooksul nii tohutult muutunud. Nad on tõesti minu jaoks kogu maailm ja lõputu inspiratsiooniallikas. Nii et on lahe, kui saan teha nende jaoks väikeseid asju, nagu kasvõi fännilehekülg littlemonsters.com või postitada neile asju: filme ja videoid.

Need on väikesed asjad, mille nimel pingutan. See on väga hea võimalus fännidega suhtlemiseks. Me elame ju kunsti- ja popkultuuripõhises maailmas, me suhtleme läbi piltide.

Sinu lavashow on tohutult massiivne ja meeletult kallis ning ühe eelmise tuuri ajal läksid sa selle üüratu hinna pärast isegi pankrotti.

Seekord mitte! Eelmisel korral läksime tõesti pankrotti, aga seekord on kõik okei.

Seda on hea kuulda. Tuleb sul lavashow puhul ka kompromisse teha või saad sa teha kõike, mis vähegi pähe tuleb?

Ei, ma ei pea mitte milleski kompromissile minema. Minu show ja «Born This Way Ball» on vaba ruum, milles on olemas kõik, et teha ükskõik milliseid otsuseid ja avaldada arvamust kõige kohta ning teada, et kõik on sinu suhtes vastuvõtlikud ega mõista hukka või ole kinni eelarvamustes.

Sellest tulebki idee ballist. Me ei nimeta seda tuuriks või show’ks või kontserdiks. Tahan, et inimesed tunnetaksid, et neile saab osaks uudne ja täiesti eriline kogemus, kus nad on üksteisega koos ja tunnevad end koos ühtsena.

Oled väga kirglik inimõiguste ja seksuaalvähemuste õiguste eest kõneleja. Kas ja mil määral saavad kultuur ja muusika sinu arvates poliitikat mõjutada?

Usun, et kultuur ja muusika saavad poliitikat ja elu muuta nii paremuse kui ka halvemuse suunas. Usun, et muusikal ja kultuuril on poliitikale tohutu mõju. Eriti muusikal on võim tuua kokku palju inimesi, inimesi, kellel on sarnased vaated. Näiteks kui muusika räägib kindlast elustiilist, nagu minu muusika. Usun, et see on väga mõjuvõimas.

Samas sõltub palju sellest, et artistil oleks tugev maailmavaade ja tunnetus sellest, kes ta on ja millesse usub. On oluline end tõestada oma fännidele ning olla üks neist. Artistide ja staaride puhul võib inimestele tihti jääda mulje, et nendega räägitakse või nende peale karjutakse üleolevalt ja pressitakse mingeid ideid peale.

Ma olen palju rohkem elevil (eriti selle albumi, «Born This Way» puhul), et saan seista inimestega kõrvuti ja koos nendega ülespoole karjuda, selle asemel et öelda neile, mida nad minu arvates tegema peaksid. Selle albumi ja tuuri mõte on paljuski selles, et oleme koos, tunneme samu asju – teeme nüüd selle nimel midagi.

Sinu muusikas on omal kohal ikka ja alati huumor ja tunne, et vähemalt näiliselt on see sinu jaoks kõik üks suur pidu ja lõbu. On sul lõbus?

Mul on nii väga lõbus! Ma olen tegelikult õnnelikum kui kunagi varem. Ma olen väga rõõmus ja naudin iga päeva. Teen palju uut muusikat ja reisin koos oma mustlassõpradega, teen filme ning disainin riideid ja kostüüme järgmiseks aastaks.

See on olnud fantastiline aeg ja ma tõesti naeran väga palju. Ma katsetan ka oma muusikas ja proovin rohkem tuua sisse lõbusust ja nalja. Mul on alati lõbus, ma võin olla väga lõbus ja hea huumorimeelega, aga keegi tegelikult seda väga ei tea, välja arvatud mu väga lähedased sõbrad.

Nii et võime edaspidi veel rohkem lõbu ja nalja oodata?

Rohkem nalja, kindlasti.

Intervjuus ajakirjale NME ütlesid sa kunagi, et pole rahul osa oma kirjutatud lauludega ega saa neid isegi kuulata.

Tegelikult mõtlen kõigist oma lugudest hea tundega ja sõbralikult, aeg-ajalt neisse uuesti armudes, siis tüdinedes ja siis uuesti armudes. Sellel on mitmeid põhjuseid. Mõjutab kasvõi see, kui tihti nendega töötan, milline on viimane kogemus: kas see oli hea või halb. Sellel pole tavaliselt midagi pistmist konkreetse loo headusega.

Lady Gaga
•    Sündis 28. märtsil 1986 New Yorgis, talle pandi nimeks Stefani Joanne Angelina Germanotta.
•    Õppis nelja-aastaselt ise klaverit mängima, kirjutas esimese klaveriballaadi 13-aastasena ning alustas esinemist 14-aastaselt.

•    Saavutas suurema tähelepanu 2008. aasta albumiga «The Fame» (esikohasinglid «Just Dance» ja «Pokerface»). Järgnesid albumid «The Fame Monster» (2009) ja «Born This Way» (2011).
•    Müünud 23 miljonit albumit ja 64 miljonit singlit, on üks enam müüdud popstaare läbi aegade. Võitnud viis Grammy auhinda ja 13 auhinda MTV Video Music Awards.

•    On tulihingeline inimõiguste eest ning diskrimineerimise vastu võitleja. 2012. aastal asutas heategevusliku fondi Born This Way Foundation.
•    Tallinna kontsert algab täna kell 19.30. Soojendusesinejad on The Darkness ja DJ Lady Starlight. Müüdud piletite arvu korraldajad veel avaldanud ei ole. Enne Tallinna esines Lady Gaga Riias ja Vilniuses, järgneb kaks kontserti Helsingis, kaks Stockholmis ja üks Kopenhaagenis. 

Liiklus lauluväljaku juures
Täna muudetakse Tallinna lauluväljaku ümbruses liikluskorraldust ja piiratakse sõidukiirust – suuremad muudatused on Narva maanteel Pirita tee ja Smuuli tee vahel, kus on sõidukitele keelatud peatumine ja liikumiskiirus piiratud 30 kilomeetrini tunnis.

Keelatud on peatumine ja parkimine lauluväljaku Mere värava esisel parkimisalal ja Lasnamäe värava kõrval asuvas parklas ning Narva maanteel Pirita tee ja Smuuli tee vahel. Täna hommikul suletakse tavaliiklusele ligipääs Joa, Oru, Kuristiku ja Valge tänavale ning lõunast ka lauluväljaku Mere värava esisele alale.

Parkida saab Pirita tee ääres suunaga Pirita poole vastavalt märgistusele ning piiratud ulatuses Smuuli teel ja Narva maanteel Smuuli tee ja Vana-Kuuli tänava vahel. Jalgrattaparkla asub Mere värava juures. Lauluväljak avab publikule Mere, Oru ja Lasnamäe värava täna kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles