Ukraina andis Venemaale välja Putini tapmise väidetava kavandaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Ukraina president Viktor Janukovõtš ja paremal Venemaa president Vladimir Putin 25. augustil Sotšis.
Vasakul Ukraina president Viktor Janukovõtš ja paremal Venemaa president Vladimir Putin 25. augustil Sotšis. Foto: SCANPIX

Ukraina andis eile välja ühe meestest, keda kahtlustatakse atentaadi kavandamises Vene presidendile Vladimir Putinile, teatas Vene riiklik telekanal.

Veebruaris Odessas vahistatud Kasahstani kodanik Ilja Pjanzin on juba toimetatud Moskvasse, teatas Pervõi Kanal, näidates käeraudades meest Odessa lennuväljal ja hiljem lennukis.

«Nüüd ootab Pjanzin kohtuprotsessi ühes Moskva vanglatest,» öeldi uudisloos.

Telekanal teatas plaanist rünnata Putini konvoid vahetult enne 4. märtsi presidendivalimisi. Kriitikud nimetasid tollal teadet Kremli katseks Putini toetust suurendada.

Pjanzin ja teine kinni peetud kahtlusalune tšetšeen Adam Osmajev väidetakse olevat kavandanud Vene liidri tapmist. Riiklikud telekanalid on teatanud ka väidetavatest ülestunnistustest, mille kohaselt olevat mehed tegutsenud islamistide käsul.

Endiselt Odessa vanglas viibiv Osmajev on palunud Euroopa Inimõiguskohtul hinnata Venemaa väljaandmispalve legitiimsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles