Jaapan väljendas Pekingi lipujuhtumi pärast kahetsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaatilise esinduse auto lahkub Jaapani saatkonnast Pekingis.
Diplomaatilise esinduse auto lahkub Jaapani saatkonnast Pekingis. Foto: SCANPIX

Jaapani välisminister väljendas täna kahetsust vahejuhtumi pärast Pekingis, kus rünnati Jaapani suursaadiku ametiautot ja rebiti sellelt riigilipp.

«See on äärmiselt kahetsusväärne -- riigilipp näitab ühe maa väärikust ja rahvusvaheline õigus nõuab selle austamist,» rääkis Koichiro Gemba Tokyos ajakirjanikele.

Minister lubas saata Hiina presidendile Hu Jintaole läkituse, mille sisu ta ei soostunud täpsustama. Gemba sõnul avaldas Jaapan valjuhäälselt protesti ning nõudis vastumeetmeid ja kriminaaluurimise alustamist.

Jaapani Pekingi suursaadiku autot rünnati eile. Saatkonna teatel pidas kaks sõidukit suursaadik Uichiro Niwa ametiauto kinni. Ühest sõidukist hüppas välja mees, kes rebis suursaadiku autolt Jaapani lipu.

Hiina ja Jaapani suhted on viimastel kuudel pingestunud tüli tõttu vaidlusaluste saarte pärast.
Jaapani saatkond esitas seoses vahejuhtumiga Hiina välisministeeriumile protesti, välisministeerium väljendas juhtunu pärast sügavat kahetsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles