USA vabariiklased kinnitasid Romney erakonna presidendikandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt ja Ann Romney
Mitt ja Ann Romney Foto: SCANPIX

USA vabariiklased kogunesid eile Florida osariigis Tampas valimiskongressile, kus kinnitasid 65-aastase Mitt Romney erakonna presidendikandidaadiks.

Vabariiklased kasutasid suurüritust ühtlasi oma seisukohtade tutvustamiseks ja kõhklevate valijate enda poole võitmiseks.

Romney kindlustas erakonna kandidaadi koha juba mitu kuud tagasi ja võtab nimetamise ametlikult vastu neljapäeval peetavas kõnes, seega oli häältelugemine vaid formaalsus. Romney kogus 2061 valijamehe toetuse ehk kaugelt rohkem, kui nõutud 1144 häält.

Parteide valimiskongressid on kogu kampaania kõige suuremat tähelepanu pälvivad sündmused, mis võimaldavad kandidaatidel esitada oma seisukohti miljonitele televaatajatele ning mis tähistavad presidendivalimiste maratoni lõpusirge algust.

Esmaspäeval algama pidanud vabariiklaste konvent lükkus edasi troopilise tormi Isaac tõttu. Kuigi orkaaniks paisunud torm enam Tampat otseselt ei ohusta, võib see sellegipoolest konverentsi mõjutada ning sundima Romneyt jagama rambivalgust loodusjõududega.

Viimaste küsitluste kohaselt on Barack Obama ja Mitt Romney toetusprotsendid pea võrdsed, mis tähendab, et sügisestel valimistel seisab ees väga tihe rebimine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles