Sobtšak naaseb teleekraanile

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenia Sobtšak.
Ksenia Sobtšak. Foto: SCANPIX

Vene opositsiooni toetajast tuntud teleesineja ja seltskonnastaar Ksenia Sobtšak hakkab tööle opositsioonilises telekanalis Dožd.

Sobtšak, kes on president Vladimir Putini mentori ja Peterburi endise linnapea Anatoli Sobtšaki tütar, kaotas võimude soosingu, kuna asus avalikult toetama Vene opositsiooni.

Nii kaotas Ksenia Sobtšak oma töö Vene MTV saatejuhina. Ka ei kutsutud varem meelelahutussaadete sagedast külalist enam Vene riigitelevisiooni eetrisse, vahendas uudisteagentuur Interfax.

Juunis korraldasid võimud Sobtšaki kodus läbiotsimise. Formaalseks põhjuseks tema väidetav seotus rahutustega 6. mai opositsiooni meeleavaldusel – demonstratsioonil, kus ta ise kohal ei viibinud.

Juurdluskomitee teatas hiljem, et politsei konfiskeeris korterist üle miljoni euro sularahas, mis uurijate hinnangul võis olla seotud 6. mail vägivaldseks muutunud opositsiooni protestimarsiga. Süüdistust Sobtšakile ei esitatud, kuid raha arestiti ja tema tegevust uurib maksuamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles