Obama edestas Romneyt annetuste kogumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama eile West Palm Beachis.
USA president Barack Obama eile West Palm Beachis. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kogus eelmisel kuul 114 miljonit dollarit annetusi oma tagasivalimiskampaania heaks, edestades vabariiklasest rivaali Mitt Romneyt kolme miljoniga.

Obama kampaaniaametnikud teatasid täna, et annetusi tuli kokku 1,1 miljonilt ameeriklaselt. Tegemist on Obama seekordse kampaania tulusaima kuuga, vahendas AFP.

Seni on presidendi numbrid jäänud Romney omadele alla, ent augustis olukord muutus, sest ajalehe The Hill teatel annetati Romneyle augustis 111 miljonit dollarit.

Obama külastas nädalavahetusel novembrikuiste valimiste üht olulisimat osariiki Floridat ja ründas pensionäridele peetud kõnes Romney kava reformida vanurite tervishoiuprogrammi Medicare'i.

Samuti viskas ta nalja Romney ja tema asepresidendikandidaadi Paul Ryani majandusalaste väljaütlemiste üle, väites, et nende eelarvekavas puudub üks oluline asi – aritmeetika.

«See on nagu kaks pluss üks võrduks viiega. Nad ei suutnud vastata küsimustele, kuidas nad kavatsevad maksta viie triljoni dollari suuruste uute maksukärbete eest ja kahe triljoni dollari suuruste kaitsekulutuste eest ilma keskklassi makse tõstmata,» ütles Obama.

Romney ja Ryan keeldusid eile teleintervjuudes täpsustamast, kuidas nad elimineeriksid praegu kehtivad maksusoodustused, et kavandatava maksualandamise eest tasuda.

Presidendi visiiti Floridasse häiris traagiline liiklusõnnetus, kui tema autokolonni eskortinud kohalik politseinik eile otsasõidu tagajärjel hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles